Thursday, 15 March 2012

~sudah lama aku tinggalkan~

Assalammualaikum...
Hampir setahun juga aku tinggalkan diari maya ini..
Entah.. tidak tahu untuk apa aku menulis semula..
Dalam setahun ini banyk juga pengalaman yang telah aku lewati...


Flashback...


Selepas tamat latihan mengajar...


Aku mula tolong abg untuk buat assigment kawan-kawan dia.. Selalu turun lib dan pergi cc untuk dapatkan maklumat..Enjoy juga buat assigmnt ni.. Walau pun income xdalah besar sangat, tapi aku boleh recall balik subjek ikhtisas yang aku pernah belajar time kat u dulu..=).


Hampir 3 bulan juga aku duduk kat rumah sambil buat assgmnt.. Bila assgmnt dah siap, aku pun plan cari kerja kat pekan pula.


Aku usaha juga cari kerja kat beberapa tempat... Aku cuba nasib kat tempat kerja aku dulu time lepas matrik, alhamdulillah dapat... Tapi bertukar portfolio, dari bahagian grocery ke bahagian casher...Hmm...Macam x sesuai ja...Sebab aku lagi suka kerja yang bergerak dari statik.. Hari pertama aku try..ingt lagi hari tu hari jumaat, customer dan pelajar x berhenti2 membeli... Bayangkan.. Dari pukul 9 mula kerja, dekat pukul 12 baru dapat duduk..huhu.. 


Last2...Ambil keputusan x mau datang dah esoknya..hihi..percaya.. dekat 5 bulan x masuk pasar raya 2 sebab malu dan rasa bersalah sebab pergi macam tu saja...ish2x...x patut..


Mungkin dah rezeki juga time tu, dalam seminggu macam tu, pekerja abg berhenti sebab nak sambung belajar kat poli... Macam dah rezeki... Alhamdulillah..Aku pun kerja kat kedai abg... Memegang portfolio menjual topup dan dalam masa yang sama buat minuman shake dan buat waffle...


Dalam 4 bulan lebih juga aku kerja disini... Mula bulan 9 sampai penghujung bulan 1


Cari pengalaman dan duit poket sendiri... =). Terima kasih ya abg dan akak ipar dan anak buah yang selalu jadi bos kecil..hihi.


Alhamdulillah.. dari tidak tahu..aku dah boleh buatnya sediri...







Penghujung Bulan 10 2011...
 Aku bergraduasi... 
Kembali semula ketempat aku belajar dulu..
Graduasi sudah, tapi posting entah bila.
~lalala~


Selepas penghujung bulan apa yang aku buat...
Jeng2x.... To be continue...
Mungkin lepas ni aku akan selalu menulis untuk diri sendiri...

~Lalala~